9 داروی خانگی برای درمان خارش سر

خارش سر یک بیماری شایع در بین افراد مختلف است که علل متفاوتی و در این مقاله ما به درمان خارش سر می پردازیم. شایع ترین دلایل خارش پوست سر شوره سر و یک نوع بیماری التهاب پوستی به نام درماتیت سبورئیک می باشد.

درمان خارش سر

 

درماتیت سبورئیک می تواند نتیجه استرس ، تغییرات فصلی ، هورمونهای نوسان کننده یا رشد زیاد قارچ های پوستی باشد. شوره سر هم می تواند ناشی از پوست سر باشد زمانی که پوست سر خیلی خشک یا چرب می شود.

سایر علل خارش سر شامل موارد زیر است:

  • اختلالات خود ایمنی مانند پسوریازیس
  • عفونت های قارچی
  • واکنش آلرژیک به محصولی مانند رنگ مو
  • اگزما پوستی
  • شپش سر
  • استرس یا اضطراب
  • دیابت
  • تبخال زوستر یا زونا روی پوست سر

برخی از دلایل خارش پوست سر نیاز به درمان پزشکی دارند. در صورت وجود علائم زیر به پزشک مراجعه کنید:

  • بیشتر از یک هفته طول بکشد و شدت داشته باشد.
  • شامل درد ، زخم یا تورم شود.
  • خارش آنقدر شدید باشد که در خوابیدن شما اختلال ایجاد کند.

در ادامه چندین داروی خانگی به شما معرفی می کنیم ، در صورتی که خارش سر خیلی حاد نباشد برای درمان خارش پوست سر می تواند موثر باشد.

معرفی داروهایی برای درمان خارش سر


۱- سرکه سیب

سرکه سیب دارای خواص ضد باکتری ، ضد التهابی و ضد قارچ است که می تواند به کاهش خارش ناشی از خشکی پوست کمک کند. سعی کنید سرکه سیب را در آب گرم رقیق کنید و بعد از شامپو از آن به عنوان آبکشی استفاده کنید تا شوره سر و همچنین خارش پوست سر را کاهش دهد.

استفاده از سرکه سیب برای درمان خارش سر


۲- روغن نارگیل ارگانیک

روغن نارگیل ارگانیک به طور طبیعی از نارگیل های رسیده بدست می آید. این ماده حاوی اسید لوریک ، چربی اشباع شده و دارای خواص ضد میکروبی است. اسید لوریک به پوست کمک می کند تا روغن نارگیل را به طور موثر جذب کند. این ماده یک تسکین دهنده برای خارش پوست سر می باشد.

همچنین روغن نارگیل ممکن است برای خارش ناشی از اگزما و شپش سر مفید باشد.

 روغن نارگیل ارگانیک برای خارش پوست سر


 

۳- روغن نعناع

روغن نعناع می تواند در کاهش شوره و تسکین دهنده خارش پوست سر موثر باشد. سعی کنید آن را با روغن دیگری مانند روغن زیتون رقیق کنید و قبل از شامپو زدن آن را به پوست سر بمالید و ماساژ دهید. همچنین می توانید بعد از شامپو زدن در حمام  از چای نعناع به عنوان آبکشی استفاده کنید.

 روغن نعناع


۴- روغن لیمو ترش

این روغن ضروری یک ماده طبیعی قابض است ، به این معنی که می تواند خونریزی ناشی از برش های جزئی را کاهش دهد و همچنین ضد عفونی کننده است. آن را در بعضی از صابون ها ، دئودورانت ها ، شامپوها و لوسیون ها پیدا خواهید کرد.

روغن لیمو ترش

لیموترش ممکن است خارش ناشی از لکه های شوره را نیز کاهش دهد. در یک مطالعه جدید ، آزمایشگاهی از روغن لیمو ترش و تونیک مو برای رفع خارش پوست سر استفاده شده است.

نحوه استفاده از روغن لیمو ترش: دو قطره روغن لیمو ترش را به یک قاشق غذاخوری شامپو خود اضافه کنید. موها و پوست سر خود را به طور معمول بشویید.


۵- روغن درخت چای

روغن درخت چای دارای خاصیت ضد باکتری ، ضد قارچ و ضد عفونی کننده است. همچنین دارای اثرات ضد التهابی است. روغن درخت چای می تواند برای پوست تحریک کننده باشد ، بنابراین برای درمان خارش سر بایست به مقدار کم و یا رقیق شده از آن استفاده کنید.

 روغن درخت چای

سعی کنید ۱۰ تا ۲۰ قطره روغن درخت چای را به یک شامپوی معمولی (روزانه) اضافه کنید یا آن را با روغن زیتون مخلوط کنید و مستقیماً داخل پوست سر خود ماساژ دهید. روغن درخت چای می تواند به کاهش یا از بین بردن خارش ناشی از شوره سر ، درماتیت سبورئیک و شپش سر کمک کند. روغن درخت چای هرگز نباید به تنهایی مصرف شود.


۶- شامپو پیریتیون زینک

یک مطالعه بزرگ نشان داد افرادی که شوره سر و درماتیت سبورئیک دارند ، بیش از دو برابر افراد معمولی با خارش سر مواجه هستند. در این مطالعه تأثیر شامپوهای حاوی پیریتیون زینک  مورد بررسی قرار گرفت. افرادی که از شامپو پیریتیون زینک استفاده کرده اند کاهش قابل توجه خارش روی پوست سر خود مشاهده کردند.

این نوع شامپوها به راحتی در داروخانه ها قابل تهیه است. مقدار  “روی” در هر شامپو بر اساس نام تجاری متفاوت است ، بنابراین ممکن است لازم باشد ۲-۳ مورد شامپو این چنینی تست کنید تا به نتیجه دلخواه خود برسید.

این نوع شامپو ممکن است برای افرادی که به دلیل آلرژی پوست سر دچار خارش شده اند ، مفید باشد و همچنین باعث افزایش سطح هیستامین می شود. علاوه بر تأثیر مثبت آن روی هیستامین ، پیریتیون زینک باعث کاهش رشد قارچ پوستی نیز می شود که خود یکی از دلایل وجود درماتیت سبورئیک است.


۷- اسید سالیسیلیک

شامپوهای حاوی اسید سالیسیلیک در درمان خارش سر ناشی از پسوریازیس و درماتیت سبورئیک مؤثر هستند. اسید سالیسیلیک ، اسید بتا هیدروکسی است که در برگهای سبز و پوست درخت بید سفید وجود دارد. این ماده دارای خواص ضد التهابی و ضد باکتریایی است.

شامپو های حاوی ماده اسید سالیسیلیک ممکن است از نظر قدرت متفاوت باشند ، بنابراین حتما برچسب ها را بخوانید و دستورالعمل های استفاده شده را رعایت کنید. برخی از شامپوهای اسید سالیسیلیک در طول استفاده نیاز به ماساژ سبک در پوست سر دارند که تقریباً روزانه تکرار می شود.

توجه : اسید سالیسیلیک نباید توسط کسی که حساسیت به آسپیرین دارد استفاده شود.


۸- شامپو کتوکونازول

کتوکونازول یک ماده ضد قارچی با طیف گسترده است. در کاهش مخمر مالزیزیا (قارچی است که ممکن است روی پوست سر بیش از حد شود و باعث فولیکولیتیت مالاسزیا یا پسوریازیس پوست سر شود)  مؤثر است.

شامپو کتوکونازول ممکن است باعث کاهش شوره ، لکه های پوسته پوسته و خارش ناشی از درماتیت سبورئیک شود. شامپوها ممکن است ۱ یا ۲ درصد کتوکونازول به عنوان یک ماده فعال داشته باشند.

توجه : از کتوکونازول در زخم های باز یا پوست متورم استفاده نکنید.


۹- سولفید سلنیوم

سولفید سلنیوم یک داروی ضد عفونی است که برای درمان درماتیت سبورئیک استفاده می شود و با کند کردن رشد مخمر روی پوست سر کار می کند. سولفید سلنیوم به عنوان شامپو و لوسیون موجود است.

دوز توصیه شده برای سولفید سلنیوم دو بار در هفته برای دو هفته اول انجام می شود و پس از آن یک بار در هفته تا یک ماه استفاده می شود. اگر از کالای فروشگاهی حاوی سولفید سلنیوم استفاده می کنید ، حتماً دستورالعمل های لیبل (برچسب) را رعایت کنید. در صورت بروز تحریک یا بدتر شدن خارش ، استفاده از آن را قطع کنید.


آیا خطرات و عوارض جانبی وجود دارد؟

اگر علائم خارش سر شما فروکش نکرد یا بدتر شد ، در مورد درمان آن با یک پزشک متخصص صحبت کنید چرا که ممکن است مؤثرتر باشند.

روغنهای اساسی و ترکیبات فعال موجود در شامپوها ممکن است باعث تحریک پوست شوند. از هیچ عنصری که به آن حساسیت دارید استفاده نکنید و همچنین از این مواد برای اطفال استفاده نکنید.

افتضاحبدمتوسطخوبخیلی خوب
(بر اساس رای 1 نفر از بازدیدکنندگان)
Loading...

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *