مواد غذایی که باعث جوش زدن و آکنه می شوند

وجود جوش و آکنه در خیلی از موارد به تغذیه افراد مربوط و در موارد دیگر هم به ژنتیک فرد ربط دارد ، در این مقاله مواد غذایی که باعث جوش زدن می شوند را به شما معرفی می کنیم . البته در بخش پایانی مقاله مواد غذایی را معرفی می کنیم که باعث از بین رفت جوش و آکنه می شود.

رابطه مواد غذایی و آکنه همیشه مورد بحث بوده است. در حالی که برخی از مطالعات بیان می کنند که هیچ ارتباطی بین غذا و آکنه وجود ندارد . اما مشخص شده است كه جذب مواد مغذی مناسب (یا كمبود آنها) می تواند بر سلامت پوست شما تأثیر بگذارد .

۱۰ مواد غذایی که باعث جوش زدن می شوند

مواد غذایی که باعث جوش زدن می شوند

اگرچه عوامل متعددی می توانند باعث ایجاد آکنه شوند ، اما مواد غذایی هم می توانند نقش عمده ای داشته باشند. در این مقاله لیستی از ۱۰ گروه غذایی مورد بررسی قرار گرفته است که ممکن است باعث آکنه یا بدتر شدن شرایط شود.

لیستی از مواد غذایی که باعث آکنه می شوند

۱- غلات و شکر تصفیه شده

۲- محصولات لبنی

۳- فست فود

۴- غذاهایی با مقادیر بالای چربی های امگا ۶

۵- پودر پروتئین آب پنیر

۶- گوشت غیر ارگانیک

۷- کافئین و الکل

۸- مواد غذایی کنسرو شده

۹- غذای سرخ شده

۱۰- نوشیدنی های انرژی زا


۱- غلات و شکر تصفیه شده

غلاتی که باعث جوش زدن می شوند

یک مطالعه شامل ۶۴ شرکت کننده با آکنه متوسط ​​تا شدید نشان داد که افرادی که آکنه دارند مقدار بیشتری کربوهیدرات مصرف می کنند. یک مطالعه دیگر نشان داده که دریافت مکرر قند می تواند منجر به رشد آکنه در نوجوانان شود .

مواد غذایی حاوی دانه های تصفیه شده و شکر شامل موارد زیر است:

  1. برنج سفید
  2. ماکارانی 
  3. نان ، غلات ، کیک ، شیرینی و شیرینی های تهیه شده از آرد سفید
  4. نوشیدنی های قندی
  5. شیرین کننده هایی مانند عسل ، شربت افرا ، شکر نیشکر

۲- محصولات لبنی

محصولات لبنی که باعث ایجاد آکنه می شوند

در یک مطالعه بررسی شده که رابطه مثبت بین آکنه و مصرف شیر وجود دارد. سایر لبنیات ، مانند پنیر خامه ای و پنیر دلمه ای نیز باعث ایجاد آکنه شدند.

۳- فست فود یا غذاهای مضر

فست فود یکی از عوامل ایجاد جوش

محققان نتیجه گرفتند که مصرف مکرر غذاهای چرب ، همبرگر ، سوسیس ، کیک ، شیرینی و شکر ممکن است خطر آکنه را افزایش داده یا آن را تشدید کند .

۴ – غذاهایی با مقادیر بالای چربی های امگا ۶

غذاهای دارای امگا 6

یک رژیم غذایی معمولی حاوی مقادیر زیادی اسیدهای چرب امگا ۶ و مقادیر کمتری از امگا ۳ است. اسیدهای چرب امگا ۶ در بیشتر روغنهای گیاهی و پخت و پز یافت می شوند و بیشتر غذاهای فرآوری شده در این روغنها پخته می شوند .

لازم نیست که چربی های امگا ۶ را از بین ببرید ، شما می توانید میزان مصرف غذاهای فرآوری شده و غذاهای تهیه شده در روغن های گیاهی را کنترل کنید. روغن هایی را انتخاب کنید که اسیدهای چرب امگا ۶ در آنها کم باشد. اینها شامل روغن زیتون ، روغن نارگیل و روغن نخل است. از مصرف روغن های پر از اسیدهای چرب امگا ۶ از جمله روغن های آفتابگردان ، سویا و روغن پنبه دانه جلوگیری کنید.

۵- پودر آب پنیر

پودر آب پنیر باعث جوش می شود

پروتئین آب پنیر مایع باقی مانده پنیر و جدا شدن شیر در طی فرآیند تهیه پنیر است. اگرچه آب پنیر سرشار از اسیدهای آمینه است ، پروتئین آب پنیر با افزایش آکنه در نوجوانان بدنسازی که آن را مصرف می کنند ، مرتبط دارد. اگرچه آکنه (بخصوص در بدن) فقط با تعریق ایجاد می شود ، اما تحقیقات بیشتری برای تعیین دلایل لازم است .

شیر و فراورده های شیر می توانند تولید هورمون هایی مانند پروژسترون و استروژن را افزایش دهند . اعتقاد بر این است که آنها ممکن است به آکنه کمک کنند ، اگرچه تحقیقات بیشتری برای درک مکانیسم موجود در آن ضروری است.

۶- گوشت غیر ارگانیک

گوشت های غیر ارگانیک

داروهای هورمونی استروئیدی طبیعی یا مصنوعی (از جمله پروژسترون ، استروژن و تستوسترون) اغلب برای افزایش سرعت رشد حیوانات استفاده می شوند. این کار برای آماده سازی سریعتر آنها برای مصرف انسانها انجام شده و توسط FDA تأیید شده است.

مصرف چنین گوشت هایی همچنین ممکن است با افزایش عمل آندروژن ها و فاکتور رشد مانند انسولین و آکنه ایجاد کند .

۷- کافئین و الکل

کافئین و الکل باعث جوش صورت می شوند

یک مطالعه بیان می کند که قهوه حساسیت به انسولین را کاهش می دهد . این بدان معناست که میزان قند خون شما بعد از نوشیدن قهوه برای مدت طولانی بیشتر از حد معمول باقی می ماند. این ممکن است التهاب را افزایش داده و آکنه شما را بدتر کند.

مطالعه دیگری ، رژیم غذایی افرادی را که آکنه ندارند ارزیابی کرده است ؛ رژیم غذایی این افراد شامل حداقل مصرف قهوه ، الکل ، شکر ، روغن و لبنیات بوده است.

۸ – مواد غذایی کنسرو شده

غذاهای منجمد ، کنسرو شده و از قبل پخته شده را می توان غذای فرآوری شده دانست. این مواد اغلب حاوی مواد افزودنی مانند شیرین کننده ها ، روغن ها ، ادویه ها و مواد نگهدارنده هستند که به عنوان طعم دهنده استفاده می شوند. غذاهای آماده برای خوردن معمولاً به شدت فرآوری می شوند و می توانند باعث ایجاد آکنه شوند.

۹- غذاهای سرخ شده

چیپس سیب زمینی ، سیب زمینی سرخ شده ، همبرگر و سایر غذاهای سرخ شده و فرآوری شده نیز می توانند باعث آکنه شوند. این موارد همچنین شامل سایر غذاهای پر قند است که سطح قند خون شما را به سرعت بالا می برد و باعث ایجاد شرایط التهابی مانند آکنه شود.

۱۰- نوشیدنی های انرژی زا

اثر نوشیدنی های انرژی زا بر پوست

نوشیدنی های انرژی زا حاوی مقادیر زیادی قند هستند و می توانند قند خون را افزایش دهند . در یک مطالعه ، دریافت قند از نوشابه ها باعث افزایش خطر آکنه شده است؛ از این رو ، از نوشیدن مقادیر زیاد نوشیدنی های انرژی قندی و نوشابه خودداری کنید.

در حالی که هیچ یک از مطالعات قطعی نیستند و نیاز به تحقیقات بیشتر وجود دارد ، اما اجتناب از برخی غذاهای خاص به احتمال زیاد به کاهش خطر آکنه کمک می کند. در عین حال ، اضافه کردن برخی غذاهای دیگر به رژیم غذایی شما می تواند باعث شفافیت و سلامت پوست شما شود.


چه مواد غذایی جوش و آکنه را از بین می برند؟

در اینجا چند ماده غذایی وجود دارد که می توانید برای تمیز نگه داشتن پوست و جلوگیری از آکنه به رژیم غذایی خود اضافه کنید:

۱- مواد غذایی سرشار از اسیدهای چرب امگا ۳

برخلاف اسیدهای چرب امگا ۶ ، اسیدهای چرب امگا ۳ خاصیت ضد التهابی دارند. افرادی که رژیم غذایی سرشار از اسیدهای چرب امگا ۳ قرار دادند ، سطح آکنه کمتری داشتند . از این رو ، غذاهای بیشتری مانند ماهی قزل آلا ، ساردین ، ​​شاه ماهی ، روغن کلزا و سایر ماهی ها مانند ماهی ، گربه ماهی ، میگو و صدف را مصرف کنید. این مواد غذایی به افزایش مصرف چربی های امگا ۳ کمک می کند.

۲- پروبیوتیک

پروبیوتیک ها ، پروتئین های ضد باکتریایی تولید کرده و مانع از رشد باکتری هایی که باعث ایجاد آکنه می شوند.

۳- چای سبز

چای سبز حاوی پلی فنول است که به عنوان عوامل ضد التهابی و ضد میکروبی عمل می کند. برخی شواهد نشان می دهد که این پلی فنول ها به کاهش تولید بیش از حد سبوم کمک می کنند و رشد P. acnes را مهار می کنند.

۴- زردچوبه

زردچوبه حاوی کورکومین است ، ترکیبی که برای مزایای درمانی آن مسئول است. چه آن را به صورت خوراکی مصرف کنید و چه موضعی از آن استفاده کنید ، زردچوبه می تواند در درمان شرایط پوستی مانند آکنه کمک کند .

۵- مواد غذایی غنی از ویتامین های A ، D ، E و روی

این ویتامین ها به حفظ سلامت پوست کمک می کنند. کمبود این ویتامین های اساسی اغلب می تواند منجر به آکنه شود . شما می توانید تخم مرغ ، کلم بروکلی ، ماهی های چرب مانند ماهی خال خالی و ماهی تن ، آجیل و دانه های روغنی و حبوبات مصرف کنید.

۶- رژیم مدیترانه ای

رژیم مدیترانه ای

رژیم غذایی مدیترانه ای شامل پروتئین ، سبزیجات تازه ، غلات سبوس دار ، گیاهان ، ادویه جات ترشی جات ، غذاهای دریایی ، دانه ها ، حبوبات و روغن زیتون. غذاهایی مانند پنیر ، مرغ و تخم مرغ در حد اعتدال خورده می شوند ، در حالی که غذاهای فرآوری شده ، دانه های تصفیه شده و نوشیدنی های قندی به طور کامل حذف می شوند. پس با داشتن رژیم غذایی مدیترانه ای ، خطر ابتلا به آکنه کاهش می یابد.

رژیم غذایی نقش اساسی در حفظ سلامت کلی پوست دارد. پس داشتن یک رژیم غذایی سالم برای کاهش آکنه و تقویت سلامت پوست ضروری است.

افتضاحبدمتوسطخوبخیلی خوب
(به این مقاله چه امتیازی می دهید؟)
Loading...

اشتراک‌گذاری

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *